kml8914

Trives i jobben på regionens største byggeplass


Det er tidlig morgen på Tasta og det som for tiden er Stavangerregionens største utbyggingsområde for boliger. Blant dem som gjør seg klar for en ny arbeidsdag her, er Marius Woyciechowski (38).

Marius har vært i Norge i 8 år, og har det meste av denne tiden jobbet for fleksi bemanning. Arbeidsdagen fra 07.00 til 15.00 passer ham godt, og han trives med mange gode kolleger.  38-åringen er utdannet tømrer. Akkurat nå er han fasademontør på leilighetsbygg for Frøyland Bygg.

– Fleksi er en bra arbeidsgiver. Jeg trives godt med arbeidsoppgavene mine og jeg har flinke kolleger. Jeg setter pris på at folk er tilgjengelige. I Fleksi har vi et tett forhold til lederne. Vi blir hørt og har mulighet til å påvirke ulike forhold. Dessuten er saker og ting på stell i Fleksi. Til og med arbeidsklærne her er bra, sier Marius med et entusiastisk smil.

Hjemme i Polen sitter datteren Claudia (14) og kona Beata.

– Jeg sender hjem et større pengebeløp til dem hver måned, og det kommer godt med. Det er mer enn hva jeg kunne tjent i Polen. Jeg vil gjerne at de også flytter hit til Norge. Claudia går på skole, så det er ikke så lett å flytte på henne sånn uten videre. Så foreløpig bor de i Polen. 

Det er krevende å være borte fra familien lenge om gangen. Det er alltid noe man går glipp av – alltid noen episoder eller hendelser i løpet av en dag men gjerne skulle hatt med seg, spesielt med barna. Jeg savner dem veldig. Skype og andre sosiale medier blir mye brukt. 

Fleksi prøver å legge til rette arbeidet slik at det er mulig å reise hjem. 

– Spesielt juleferien er god, sier Marius. Den er på hele tre uker. Men nå snart er det andre veien. Claudia og Beata kommer på ferie hit i februar. Det blir deilig, sier Marius